Starting apartment

V DEJME DĚTEM ŠANCI poskytujeme komplexní podporu konkrétním dětem zejména v posledních letech jejich pobytu v dětském domově. Naším cílem je pomoci mladým lidem, kteří opustili dětské domovy, úspěšně se začlenit do společnosti a snížit riziko jejich sociálního vyloučení. 

V rámci programů spoříme dětem peníze jako vklad do samostatného života, plníme jejich opodstatněná přání, pomáháme jim navazovat sociální vazby mimo dětský domov, podporujeme je při studiu, pořádáme pro ně vzdělávací semináře, pomáháme jim s hledáním zaměstnání a ubytování po opuštění dětského domova a v neposlední řadě jim nabízíme možnost konzultace jejich stávající situace či problému. 

V únoru 2020 jsme díky finanční podpoře hudební skupiny KABÁT získali prostředky na nájem tzv. startovacího bytu, který nám umožňuje poskytnout mladým dospělým částečně dotované bydlení. Vzhledem k obrovskému zájmu o toto bydlení jsme v roce 2021 pronajali i druhý byt. Dlouhodobě tedy pronajímáme dva byty 4+1 v blízkosti sídla naší organizace, abychom měli možnost studentům pomáhat a zároveň kontrolovat, zda řádně plní všechny povinnosti s nájmem spojené. :-)

Startovací byty mají uplatnění hned pro několik skupin dětí a mladých lidí vyrůstajících v dětských domovech:

Oba byty nabízí 3 pokoje se samostatným vstupem, obývací pokoj, který lze využít pro zmíněné krizové bydlení, samostatnou kuchyň, koupelnu a 2 samostatná WC. Smluvním partnerem pro nájem bytu je naše organizace, která přebírá všechny povinnosti s nájmem spojené a zajistí tak jeho hladký průběh.

Nabídka bydlení není řešením pro problematické klienty, naopak tato možnost ubytování velice pomůže mladým lidem na přechodnou dobu vyřešit jejich nelehkou situaci, než se etablují v samostatném životě, a případným krizím bude naopak předcházet.