Budoucnost

Moje budoucnost závisí na mém úspěchu. Jsem z dětského domova a mám to trochu těžší než ostatní. Chci dokázat, že i dítě z dětského domova dokáže mít pěkný život, střední školu a dobrou práci. Jedna věc mě trochu brzdí, a to že jsem rom a lidé berou romy tak, že je hází do jednoho pytle, ale já chci ukázat, že jsem jiný a že se umím slušně chovat a umím prokázat úctu ostatním hlavně starším.

Chci bydlet v pěkném domě a pěkně se oblékat, mít přátele, které mě budou mít rádi a budou jako moje rodina. Chci se každé ráno probudit s pocitem, že jsem to všechno dokázal a mám dobrý život. To je vlastně ta podstatná věc, všechno to zvládnout. Dostal jsem se z praktické školy na základní školu a pomalu si dokazuji, že bych to mohl všechno zvládnout. Mám rád tanec, sport a spoustu další věcí, jsem velmi společenský a mám rád všude čisto. Mám velké požadavky na můj život v budoucnosti, ale každý má sny a každému se mohou splnit, když se bude snažit. Ve škole se snažím, co nejvíce to jde a pracuji na tanečním projektu, který se mi, doufám, povede a bude skvělý. Na naší škole jsem proslavený tancem – ten mi prý jde a velice mě baví.

Chtěl bych mít svojí vlastní rodinu a vychovat své děti v slušné lidi, kteří mě budou reprezentovat a dobře vystupovat. Mám spoustu kamarádů a chtěl bych se s nimi vídat i na dále, i když třeba budeme všichni pracovat a mít svoje rodiny, bylo by to moc pěkné. Chtěl bych dokázat věci, které moje rodina nedokázala a to že se na mě vykašlali a dali mě do dětského domova, ale to už je jejich problém. Mám tu novou rodinu se kterou tu žiji a mám je velice rád . Být vážena osoba je velice těžké, ale vaši přátele vás budou mít radši, když budete slušní a něco v životě dokážete. Vaše vůle se nedá zlomit, takže ani vy. Postarat se v dnešní době je velice obtížné, vše je drahé a dostat práci je velice těžké, ale já doufám, že jí dostanu, abych mohl dokázat věci, které dokázat chci. Budu se snažit ze všech sil pracovat, šetřit a pak jezdit na dovolené a všechno si užít, protože žijeme jen jednou a musíme si to užít na sto procent. Hlavně nemít problémy a dluhy, to je do života špatný start. Odolat a nebýt závislý na drogách, nechytit se špatné skupiny lidí, protože vás velmi lehce mohou svést z cesty a vrátit se zpět na svojí cestu trvá dlouho, je to obtížné a nemusí se to povést. Pak až mě třeba někdo potká, kdo mě znal v dětství a podívá se na to co jsem dokázal, budu hrdý a budu se cítit velice dobře.

Myslím, že mám krásný život, který mě baví žít. Budu pokračovat v tom v čem se začal a nebudu jiný než sem si řekl. Nechci být jako můj otec, který mlátil mámu a taky někdy mě, chci umět řešit věci bez násilí jako normální člověk. Protože normální člověk hledá práci mnohem lépe než nějaký agresivní člověk. Nevím jestli to dokážu, trochu s tím bojuji a není to lehké. Mám to prostě trošku těžké se sebeovládáním. Každý den o tom přemýšlím a doufám, že to dopadne dobře. Myslím tím, jestli všechno zvládnu tak, jak jsem si naplánoval. Docházet do práce pravidelně by bylo super, mít dobrou mzdu je pro mě velice důležité. Ale nejen proto, že záleží na tom jestli máte na měsíc 10 000Kč a nebo 25 000Kč. A myslím si,že za těch 25000Kč se bude žít mnohem lépe než za těch 10 000Kč. Nechci se vzdát věcí jako je třeba tanec a nebo sport, který mě tak baví a záleží mi na něm. Nechci přijít o mé kamarádi, a to o ty nejlepší - jsou jako moje rodina a velice mi na nich záleží. Chtěl bych se potkávat se všemi ostatními jako dříve, jen s tím rozdílem, že jsme o pár let starší. Doopravdy se hrozně snažím, abych dopadl co nejlépe a moc se snažím a přeji si to každým dnem víc a víc.

Je to pro mě velice důležité, protože nechci promarnit svůj život, protože si ho chci užít a žít ho podle sebe.