Každý den se přesvědčuji, jak důležité je pomáhat

V DDŠ pracuji už druhým rokem a jsem moc ráda součástí tohoto skvělého týmu. Do té doby jsem vůbec netušila, že je možné dětem z dětských domovů takto konkrétně pomáhat, že si člověk může vybrat dítě, kterému bude svoji pomoc směřovat. To mě nadchlo a hned v začátku mého působení v DDŠ jsem věděla, že se budu chtít zapojit i jako dárce a podporovat konkrétní dítě. Spolu s dětmi a partnerem jsme si vybrali Natálku, která nám byla sympatická svojí veselou povahou a sportovními zálibami. Začali jsme jí měsíčně spořit peníze na období, až dětský domov opustí. Nechtěli jsme zůstat jen u spoření, ale chtěli jsme být s Natálkou i v osobním kontaktu. Vyměnili jsme si několik dopisů, děti připojily obrázky, poslali jsme jí balíček k Vánocům a vždy jsme s velkým těšením čekali na dopisy od Natálky. A dopisy přicházely. Plánovali jsme osobní setkání, na které jsme se všichni těšili, ale zároveň jsme měli trému. Za Natálkou jsme jeli v období, kdy měla narozeniny, abychom jí mohli udělat radost nejen návštěvnou, ale i dárkem k narozeninám. Setkání bylo moc fajn. Bohužel další návštěvy nám překazila doba koronavirová a my se s Natálkou zatím nemůžeme znovu vidět. Těšíme se na "lepší časy", že se budeme moci více poznat, přijet na další návštěvu, naplánovat třeba společný výlet a časem možná i delší návštěvu u nás. Zatím jsme tedy v kontaktu alespoň na dálku, píšeme si a voláme.

O důležitosti pomáhat zejména mladým lidem, kteří opouštějí dětský domov se při své práci přesvědčuji každý den. Naspořené finance jim v tom nejtěžší období velmi pomůžou. Vědí, že v případě potřeby mohou o peníze, které mají v rámci projektu naspořené, požádat, a domluvit se s koordinátorkou na účelu využití.            

V jejich nesmírně těžké životní situaci je tato pomoc opravdu důležitá. Zapojit se do podpory dětí můžete i Vy s rodinou, je to snadné. Jdete do toho s námi?

Lenka