blog.idnes.cz

AVPO

 

DEJME DĚTEM ŠANCI kurzem vaření

V pátek 6. 5. proběhl charitativní kurz vaření pod vedením michelinského šéfkuchaře Oldřicha Sahajdáka v Pražském kulinářském institutu.

Českou kuchyni v moderním pojetí představila současná hvězda české gastronomické scény, šefkuchař pražské restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise, která pod jeho vedením získala a obhájila ocenění jednou hvězdou michelinského průvodce. Účastníci kurzu tak měli možnost nahlédnout do jeho kulinářské filosofie, používaných technik a různých pohledů do světa moderní gastronomie. Jsme moc rádi, že jsme účastí v kurzu mohli splnit přání také Máriovi z dětského domova v Lichnově, pro kterého je vaření obrosvkým koníčkem.

Společně s Oldřichem Sahajdákem návštěvníci připravili a také ochutnali těchto 7 pokrmů:

-      celerové rolky s květy s bylin

-      salát z vakuovaných ředkviček se šalvějí

-      kvasnicovou polévku s kedlubnou a uzeným sumcem

-      opečenou cibuli s vinnou omáčkou, rozinkami a špekem

-      kachní prsa s povidly

-      blaťácké zlato s jeřabinami

-      zapečenou pěnu z vaječného koňaku s čokoládou

 

Výtěžek z kurzu, který činní 39 200 Kč, je věnován ve 100% výši na podporu dětí z dětských domovů. DĚKUJEME!

Velké poděkování patří nejen úžasnému Oldovi, všem účastníkům kurzu, ale také Pražskému kulinářskému institutu (PKI) za poskytnutí prostoru a přátelský přístup!