AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chillibraní – festival milovníků pálivého

V sobotu 3. září jsme se zúčastnili 5. ročníku Chillibraní, největšího a jediného hotfood festivalu v České Republice.

Chillibraní letos opět spolupracovalo s naší organizací. Vzhledem k naprosto úžasné atmosféře celé akce a také krásnému počasí se sešlo více než 5,5tisíce lidí. Celodenní program, v rámci kterého vystoupil na cooking show i člen našeho výboru podporovatelů Olda Sahajdák, vyvrcholil soutěží v pojídání chilli… a bylo to ostrý! :)

Na akci nechyběl náš veselý stánek plný krásných reklamních předmětů s kuchařskou tématikou. Celkem si účastníci u něj zakoupili předměty v hodnotě 10 307 Kč. Děkujeme! Je vidět, že se vám speciální edice předmětů ve spojení s Oldou Sahajdákem opravdu líbí. Pokud doma ještě nemáte chňapku, vařečku či kuchařku s jeho autogramem, neváhejte a zakupte si je v našem e-shopu.

Organizátoři i letos věnovali 5% z vybraného vstupného na podporu studenta zařazeného ve stipendijním programu. Díky tomu a dalším darům studentku Michaelu Nezhybovou podpořili v jejích studiích částkou 41 760 Kč!

Rádi bychom vám Míšu Nezhybovou v krátkém rozhovoru představili:

Míšo, na úvod se nám prosím trochu představ, jaký je tvůj příběh?

 Dobrý den, jmenuji se Michaela Nezhybová a je mi 18 let. V Dětském domově jsem již od 5 let. Prošla jsem si dvěma Dětskými domovy. Od 5 do 16 let jsem vyrůstala v Dětském domově v Bojkovicích a v 16 letech jsem přestoupila do Dětského domova v Plumlově. Třetím rokem studuji Obchodní akademii v Prostějově. Učím se dva cizí jazyky: španělštinu a angličtinu.

Jaké jsou tvé koníčky? Co ráda děláš ve volném čase?

Mezi mé koníčky patří především hra na klavír, ze kterého budu letošní rok absolvovat. Svůj volný čas ráda věnuji učení, kreslení a čtení knížek.

Letos k tobě díky Dejme dětem šanci poputují peníze, které vybereme na festivalu. Můžeš nám prozradit, na co konkrétně půjdou?

Peníze, které se vyberou na festivalu Chillibraní budou díky nadaci Dejme dětem šanci využity na mé studium. (Tzn. cestovné do školy, pomůcky do školy, učebnice). Tahle pomoc pro mě znamená opravdu hodně, protože díky těmto penězům budu moct své studium rozšiřovat. Budu si moct koupit různé školní pomůcky, sešity a učebnice. Také je budu moct využit na zaplacení španělštiny, kterou studuji soukromě.

Chillibraní je festival zaměřený na chilli, takže co ty a pálivé pokrmy?

Ohledně otázky na festival Chillibraní, který je zaměřený na chilli a pálivé pokrmy Vám chci akorát říct, že lidé, kteří tyhle pokrmy konzumují a potom se hlásí do soutěže, kde soutěží o to, kdo sní nejvíce pálivých papriček, mají můj obdiv. Já osobně bych do toho nikdy nešla. 

A budeš s námi celý den na festivalu? Je něco na co se opravdu těšíš?

Na vašem festivalu budu celý den. Minulý rok jsem měla tu čest se tohoto festivalu zúčastnit jako brigádnice ve VIP stánku. Těším se na soutěž, kde budou přihlášení účastníci soutěže pojídat chilli papričky.

Nyní můžeš něco vzkázat naší komunitě a návštěvníkům festivalu.

Závěrem bych vám všem jak vaší komunitě, tak vašim návštěvníkům chtěla popřát nádherně strávený festival a krásný slunečný den.

Michaela Nezhybová

Míši přání o nádherně stráveném dni se bezezbytku vyplnilo. Na závěr bychom chtěli jménem našeho týmu a týmu Chillibraní poděkovat všem návštěvníkům, kteří pomocí vstupenky přispěli na vzdělání Michaely Nezhybové.