AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. víkendové setkání

Jubilejní desáté setkání studentů zařazených do stipendijního programu se uskutečnilo 30.3. – 2.4.2017 v Praze. Jako vždy nás čekaly 3 dny vzdělávání a zábavy.

Po ubytování v hotelu Abito jsme ve čtvrtek naskočili do tramvaje a jeli na výstavu Body na holešovické výstaviště. Téměř dvě hodiny jsme strávili zkoumáním lidského těla s odborným komentářem mediků. Potom zpět do hotelu a večer jsme strávili povídáním a hlavně finančním oceňováním úspěšných studentů, kterým jsme vypláceli prospěchové stipendium.

Celý pátek byl vzdělávací – nejprve 3,5 hodinová přednáška na téma „Smlouvy“, kterou pro nás připravila advokátní kancelář Havel a Holásek měla studenty připravit na úskalí spojená s pracovními či nájemními smlouvami. Odpoledne jsme řešili možná nebezpečí šikany s pracovníkem policie ČR Lukášem Habichem a večer jsme si povídali o omylech a mýtech, které provází děti z dětských domovů. Některé názory dětí uvidíte během letošního benefičního večera formou video prezentace.

V sobotu jsme se vzbudili do nádherného, téměř letního počasí. Využili jsme nabídky agentury Pragulic na prohlídku Prahy s bezdomovcem. Rychle nasnídat a hurá na hrad, kde na nás čekal náš Pepa. Všude bylo spousta turistů, ale náš průvodce opravdu věděl kudy jít, abychom se vyhnuli davům i dlouhému čekání na osobní kontrolu. Přes Jelení příkop, Pražský hrad a zahrady jsme po několika hodinách došli na Kampu, kde jsme měli objednaný oběd. Po obědě jsme se ještě zastavili na zmrzlinu, která byla sladkou tečkou za krásným dnem. Ale ještě nebyl konec a do hotelu jsme se jeli převléknout do slavnostnějšího oblečení a vrátili jsme se do centra, kde jsme ve Studiu DVA zhlédli představení Hello Dolly. Bylo skvělé a nakonec jsme se ještě vyfotili i s hlavní představitelkou Ivanou Chýlkovou.

A je tu neděle, která by měla být odpočinková, ale my celé dopoledne dáváme pozor na přednášce Denisy Dědičové – „Konec prokrastinace“. Tipů jsme dostali spoustu, tak uvidíme, zda budeme úkoly stále odsouvat nebo zda se do nich vrhneme po hlavě.
Celý víkend jsme si moc užili a těšíme se na další setkání.

Děkujeme advokátní kanceláři Havel a Holásek za bezplatnou přednášku, společnosti JVS za lístky na výstavu Body, Studiu DVA za zvýhodněné vstupenky na představení.

Občerstvení pro děti bylo zajištěno díky společnostem Lactalis, Bonavita, Kofola, Lindt a panu Jiřímu Pospíšilovi.

Všem mnohokrát děkujeme!!!