AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podzimní víkendové setkání

Podzimní víkendové setkání v rámci Stipendijního víkendu DDŠ se uskutečnilo v termínu 19. – 22.10. v hotelu Kouty blízko Ledče nad Sázavou. V krásném prostředí tamní přírody jsme se ubytovali v hotelu s velmi příjemnou a laskavou obsluhou.

Začátek tohoto víkendového setkání znamenal sraz na pražské Brumlovce, kde jsme navštívili společnost Microsoft a poznali zdejší budovu a poslání společnosti. Zaměstnanci společnosti nás obdarovali pěknými dárky, které nám udělaly velkou radost. Po přesunu do hotelu jsme se seznámili s novými účastníky a užili si společný večer.

V pátek nás navštívili zaměstnanci společnosti REED, kteří s námi probrali problematiku sestavení životopisu a pracovních pohovorů. Poté jsme také tyto pracovní pohovory absolvovali. Odpoledne jsme strávili se společností McKinsey a věnovali jsme se fiktivním pohovorům, což bylo velmi zajímavé a zábavné. Páteční den byl zakončený večerem, který se nesl ve znamení rozdávání finančních příspěvků za školní výsledky. Sobotní ráno se za námi přijela podívat Mallory, žena, která si prošla těžkým životem obohaceným boji s drogami, který vyhrála, za což má náš velký respekt. Dozvěděli jsme se, jaké jsou metody zajištění peněz na drogy, zdravotní rizika a další aspekty života této osoby. Tato přednáška byla pro nás všechny velmi zajímavá, protože se jednalo o člověka, který si tímto bojem opravdu prošel. Odpoledne jsme se věnovali sportovním aktivitám, při kterých si pokaždé užijeme plno legrace. Následovala přednáška Veroniky, která je stejně tak jako my, účastněna tohoto stipendijního programu. Veronika nám přednášela o zdravé výživě, životnímu stylu a odpovídala na naše dotazy. Poslední, nedělní ráno, jsme se při přednášce paní Wojtovičové dozvěděli detailní informace o dentální hygieně, což nás všechny dosti poučilo v této oblasti.

Celý víkend opět utekl jako voda a nás při loučení mrzelo, že nemůžeme dalších pár dní zůstat a užívat si spolu krásné chvilky plné legrace a pěkných okamžiků. Tímto bych chtěl poděkovat za velmi příjemný přístup zaměstnancům hotelu Kouty, všem přednášejícím a účastněným a hlavně kolektivu Dejme Dětem Šanci za výborně naprogramovaný víkend! :)

Alex

Občerstvení zajistily společnosti PuzzleSalads, Bapa, Bonavita, Lactalis, Wellmax Fruit a Aquara.

Víkendové setkání bylo realizováno díky finanční podpoře Americké obchodní komory.

Děkujeme!