AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Michaela, Ema a Alice

Vážení dárci, díky Vaší podpoře se na účtu projektu Děti bez dluhů podařilo shromáždit značné finanční prostředky. S ohledem na velikou úspěšnost Mgr. Vlachové při oddlužení dětí právními prostředky nebylo nutné Vámi darované peníze dávat exekutorům a vymahačským firmám. Proto jsme se po domluvě s Mgr. Vlachovou rozhodli část finančních prostředků  použít pro pomoc dalším dětem, respektive mladým lidem kteří ji potřebují. Jde o tři dívky – Míšu, Emu a Alici, které organizace DEJME DĚTEM ŠANCI začala podporovat nejen při studiu.

Všechny tři byly původně umístěny v zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Kvůli pochybení sociálních pracovnic, které jim nenavrhly ústavní výchovu (dětský domov), kde mohly žít až do dokončení studia (max. do 26 let), musely tato zařízení při dosažení 18ti let opustit, přestože všechny dívky studují střední školu a chtějí po jejím dokončení pokračovat ve vysokoškolském studiu. Proto nyní vedle svého studia musejí řešit i existenční záležitosti, především bydlení, ale i veškeré další životní náklady. Nyní všechny tři dívky – Míša, Ema i Alice bydlí v chráněném bydlení v Praze, kde hradí snížený nájem a vedle středoškolského denního studia chodí na brigády, aby si mohly samy platit všechny své náklady. Je to samozřejmě velice náročné, ale dívky se nevzdávají a snaží se. V tom je chceme podpořit, a to poskytnutím částky 20 000 Kč každé z nich, která bude dívkám vyplácena postupnými dávkami pro hrazení jejich nákladů na stravu, hygienické potřeby, oblečení atd.

Velice si vážíme podpory všech přispěvatelů, kteří tímto způsobem pomohou dětem, respektive mladým ženám, které se ocitly v nelehké životní situaci. Všem našim dárcům za jejich pomoc děkujeme!

 

Jedná se o tyto tři mladé dámy:

Michaela – studentka 3. ročníku střední zdravotnické školy, obor ošetřovatel v Praze

Ema  - studentka 3. ročníku střední školy, obor sociální činnost v Praze

Alice- studentka 3. ročníku střední umělecko-průmyslové školy v Bechyni