AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Masopust s MČ Praha 4

První březnovou sobotu jsme ve spolupráci s MČ Praha 4 uspořádali masopustní oslavy v parku Na Pankráci. Přestože počasí oslavám konce zimy moc neodpovídalo, návštěvníci se nezalekli a účast byla opravdu vysoká.

Ve vyhřívaném stanu byl na celé odpoledne připravený bohatý program. Jedním z vystupujících byl náš patron Vláďa Hron, který si pozval na pódium ke krátkému rozhovoru Báru Špotákovou, též naši patronku.  Zpěvem a tancem potěšily diváky děti z dětských domovů Mariánské Lázně a Lipová u Šluknova, svéráznou adaptaci pohádky O Červené Karkulce předvedlo Divadlo z Praku a nechyběla ani Škola kouzel. Ve stanu byla zároveň možnost nechat si vyzdobit tvář od dvou malířek z Tanaki, které na obličejích dětem vytvářely pravá umělecká díla. U vedlejšího stolu se zase vyráběly masky do masopustního průvodu, který v závěru odpoledne obešel celý park. Těžký úkol měla porota, která musela z tolika masek vybrat pouze deset nejlepších a z nich pak tři vítězné. Jejich nositelé si odnesli dárky od Prahy 4 a plyšové friendy od SCAN quilt. Členy poroty byli starosta Prahy 4 Mgr. Petr Štěpánek, lékařka Kateřina Cajthamlová z našeho Výboru podporovatelů a zakladatelka DDŠ JUDr. Markéta Vaňková.

Mimo stan se mohli návštěvníci zahřát u stánku DDŠ lahodnou kávou našeho partnera Caffé Milani nebo si u ohniště zapůjčeného společností NFCP opéct výborné špekáčky a klobásy od společnosti Naše maso. Dále jsme nabízeli šátečky a linecká kolečka partnera Káva a pečivo a nápoje, které nám zajistila Kofola. Masopustní speciality si připravily stánky Koláčové království a Naše Farma, které zároveň věnovaly část svého výtěžku pro děti z dětských domovů.

O další zábavu se postaral Sokol Zlíchov se svými sportovními pohádkovými stanovišti, za jejichž splnění byly děti odměněny, např. pozornostmi od společnosti Air Products, která zároveň zajistila hélium do tolik oblíbených balonků. Památku na tento den si návštěvníci mohli udělat ve stánku našeho partnera Foto Škoda. Svůj vstup měla v průběhu odpoledne i Městská policie, která nám předvedla výcvik služebních psů.

Jako závěrečnou tečku si diváci užili dechberoucí fire show.

Všem návštěvníkům, partnerům a hlavně Praze 4 děkujeme za spolupráci a zapojení do pomoci dětem z dětských domovů. Díky vám činil výtěžek z akce 61 956 Kč!