AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Benefiční večer DEJME DĚTEM ŠANCI

Každoroční setkání s partnery a podporovateli DDŠ se uskutečnilo ve středu 29.5. v Divadle Palace, nově za pomoci finančních partnerů tohoto večera, kterými byly investiční společnosti Verdi Capital a TrustWorthy Investment.

Protože si většina lidí jen těžko dokáže představit, čím vším si děti z dětských domovů (DD) ve svých biologických rodinách musely projít, zaměřili jsme se tentokrát právě na toto období. V průběhu večera jsme přítomným představili několik reálných příběhů dětí, které jsou zařazeny v projektech DEJME DĚTEM ŠANCI. Zazněly autentické audio příběhy, v rámci kterých pak každý v sále mohl slyšet, z jaké rodiny děti pochází a co je zavedlo do dětského domova. O tyto zážitky se s námi děti podělily v rámci literární soutěže, kterou pravidelně pořádáme. Bylo to velmi emotivní a nejednomu z nás běhal mráz po zádech. 

O tom, jak v praxi funguje podpora konkrétních dětí v DD prostřednictvím DEJME DĚTEM ŠANCI, pohovořil s moderátorem Miroslavem Etzlerem ředitel DD Unhošť Jiří Beránek spolu s ředitelkou DD Senožaty Martinou Buchalovou Horskou.

Přítomné jsme seznámili nejen s tím, co se za uplynulý rok společnými silami podařilo, ale představili jsme i plány do nejbližší budoucnosti. Pozvali jsme všechny na:

- sportovně zábavnou akci (nejen) Běháme pro děti v neděli 23. června v parku Na Pankráci na Praze 4

- talk show Na skleničku s hostem Michalem Vieweghem a Erikou Stárkovou v pondělí 23. září v Divadle Palace, Praha 1

- koncert kapely Kabát v O2 universum aréně 26. září, Praha 9

- Vánoční aukci v polovině listopadu v Hartigovském paláci na Praze 1

Využili jsme zároveň možnosti poděkovat za vaši podporu a spolupráci. Nechybělo symbolické předání šeků od spolupracujících firem. Nově jsme děkovali nejen společnostem, ale také fyzickým osobám - nárůst této podpory nás velmi těší. 

Večer zpestřilo vystoupení studentů Stipendijního programu Rosti a Kláry z DD Olomouc, kteří představili svou společnou píseň. Krev v žilách rozproudil také silový work-out Radka Laciho, Veroniky Szabóové, Pavla Olivy a Evy Olivové, skupiny trenérů zaměřující se na fyzioterapii a posilování s vlastní vahou.

Předmětem letošní dražby byl krokodýl, kterého vytvořily děti z DD Tuchlov. Krokodýla, který měří 207 cm a váží 48 Kg vyrobeného ze smrkového dřeva, vydražili zástupci společnosti Pink Crocodile za 120 000 Kč! Děkujeme, věříme, že se tento unikát bude v prostorách vašich kanceláří vyjímat.

Poděkování za tento večer patří moderátorovi Miroslavu Etzlerovi, všem účinkujícím, paní Michaele Rakové, provozní Divadla Palace, která nám již 7 let velmi vstřícně pomáhá s organizací tohoto večera, dále pak společnostem Ambiente, Kofola, Caffé Milani, Máci Dorty, NFCP a flora-online, kteří se postarali o občerstvení a květiny.

V rámci rautu hosté mohli ochutnat i zdravou variantu sladkých dezertů, které pro ně připravila Denisa z DD Kroměříž. Denča založila během studia úspěšnou značku Deniraw.