AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. ročník akce (nejen) Běháme pro děti

V neděli 23. 6. 2019 proběhl 5. ročník oblíbené akce „(nejen) Běháme pro děti“ v pražském parku Na Pankráci. Výtěžek akce činí krásných 355 000 Kč a je v plné výši věnován na podporu dětí a mladých lidí z dětských domovů.

Celým odpolednem nás provázeli známí moderátoři En.dru a Nasty, kteří na podiu postupně přivítali pop-rockovou kapelu On Fire, děti z dětského domova Česká Lípa a kouzelníky Martina Kellmana a Richarda Nedvěda, kteří za pomoci dětských diváků z hlediště předvedli svou interaktivní show.

Pro návštěvníky byly i letos přichystané jednak dětské běhy na 100 a 300 m, ale samozřejmě i hlavní běhy na 1 a 5 km, které byly měřeny pomocí časomíry. První z těchto závodů odstartoval v 15:00 pan místostarosta MČ Praha 4, Josef Svoboda, druhý o hodinu později paní starostka, Irena Michalcová, která následně předala absolutnímu vítězi, Arnoldu Loaizovi, pohár. Ten zvítězil s neuvěřitelným časem 17 minut a 53 vteřin.

V průběhu celého dne návštěvníci mohli vyzkoušet také test fyzické zdatnosti v podobě sedmi sportovních disciplín, poměřit své síly na street workout workshopu, v dětské zóně vytvořit vlastní placku, vymodelovat balónek u Balónkové Evičky nebo si udělat památeční fotku. Den byl tradičně zakončen tombolou o spoustu hodnotných cen!