AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Víkendové setkání s "našimi" studenty

Začátkem října jsme se již po patnácté setkali s "našimi" studenty, mezi kterými bylo tentokrát i devět nováčků! 

Ve čtvrtek jsme program zahájili exkurzí v prostorách společnosti Rohlík.cz, kde se kompletují nákupy pro distribuci k zákazníkům domů. Následně jsme se přesunuli do Dobřichovic, kde jsme strávili i následující 3 dny. Večer jsme se lépe seznámili s novými studenty a věnovali se i společenským hrám. U Activit jsme se rozhodně nenudili a některé kresby by stály za zveřejnění :-).

V pátek dopoledne nás navštívil tým pojišťovny Allianz, který nejprve formou hry prověřil finanční přehled všech přítomných a následně jsme se vzdělávali v oblasti pojištění. Odpoledne bylo v režii firmy Mc Kinsey, která nás stabilně podporuje finančně i lidsky již několik let. Studenti si sestavovali pod dohledem odborníků životopisy dle aktuálních požadavků a osobních zkušeností. Večer jsme si vyslechli silný příběh mladé ženy Karolíny Stránské, která si také prošla dětským domovem. 

Sobota byla nabitá od samého rána! Dopoledne k nám přijelo 17 zástupců firmy Mc Kinsey a rozdělili si studenty na fiktivní pracovní pohovory. Každý z nich následně dostal zpětnou vazbu na svůj pohovor a mohl s odborníky prodiskutovat v čem chyboval. Odpoledne přišel čas i na kulturu. Vlakem jsme zajeli do Prahy na představení muzikálu Tarzan v divadle Hybernia a potom nás čekal příjemný gastronomický zážitek v restauraci Ambiente Brasileiro, která nám poskytla večeři pro všechny děti zcela zdarma.

V neděli dopoledne se s námi někteří ze studentů podělili o své zážitky z cest, na které vyrazili díky podpoře DEJME DĚTEM ŠANCI a po obědě se již všichni rozjeli zpět do svých domovů. 

Lektoři/témata: Allianz tým - finanční rozvaha a pojištění, Mc Kinsey - jak sestavit životopis a pracovní pohovory nanečisto, Karolína Stránská - životní příběh

Občerstvení zajistily společnosti Wellmax Fruit, Lactalis a Kofola. 
Víkendové setkání bylo realzováno díky finanční podpoře společnosti Play Station.

Vy se můžete do podpory našich studentů zapojit také! 
https://www.dejmedetemsanci.cz/1/pomoz-mi-do-zivota/61/stipendijni-program.html 

DĚKUJEME VŠEM, KTEŘÍ NÁM POMÁHAJÍ POMÁHAT!