AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Znáte jejich příběh?

Většina lidí má velmi zkreslené představy o obyvatelích dětských domovů. My chceme veřejnosti přiblížit, kdo jsou děti a mladí lidé, kteří nemohou vyrůstat ve svých biologických rodinách. 

U příležitosti 10. výročí založení DEJME DĚTEM ŠANCI jsme se rozhodli vydat knihu autentických příběhů dospívajících dětí a mladých lidí z dětských domovů, které získáváme již od roku 2012 převážně v rámci námi vyhlášených literárních soutěží. 

Jsme moc rádi, že se s námi do tohoto jedinečného projektu zapojila také ilustrátorka, novinářka a spisovatelka Denisa Prošková, která celou knihu slovně propojí a příběhy doplní o černobílé ilustrace. 

Příběhy budou doplněny také komentáři odborníků, kteří se v problematice náhradní rodinné péče pohybují a fotkami některých autorů, které zvěčnil fotograf Václav Jedlička

Mezi veřejností panuje názor, že dětský domov je to nejhorší, co může dítě potkat. Pro mnoho skvělých a šikovných dětí znamenal dětský domov záchranu, a to v mnoha případech doslova. 

Těší nás, že touto formou budeme moci informovat veřejnost o skutečných osudech dětí a mladých lidí z dětských domovů a vyvrátíme často slýchané omyly a mýty. 

DĚKUJEME partnerům projektu: společnosti Gepard Finance a Nadace BigBoard.