AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Víkendové setkání s "našimi" studenty

Dlouhé dva roky jsme čekali až se opět budeme moci potkat s "našimi" studenty zařazenými do Stipendijního programu. Díky nepříznivé covidové situaci jsme minulá tři setkání vždy připravili a následně zase zrušili.

Tentokrát jsme se sešli v Praze u Národního muzea, kde jsme měli domluvenou prohlídku muzea i s průvodkyní. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí o budově muzea a prohlédli si alespoň část sbírek.
Autobusem jsme se přesunuli do rekreačního střediska Líchovy nedaleko Slapské přehrady. Bydleli jsme v chatičkách s krásným výhledem na řeku.
Večer jsme se konečně mohli seznámit s nováčky zařazenými do programu a srdečně se pozdravit se všemi, které jsme tak dlouho neviděli.

V pátek jsme utužovali vztahy týmovou spoluprací při rozdělávání ohně a soutěžemi v lukostřelbě, soubojích a zatloukání hřebíků. Prostě jsme si užili krásný sportovně zábavný den na téma středověk. Večer jsme vyplatili zasloužená stipendia za splněné cíle.

Sobota se celá nesla v duchu Dejme dětem šanci – dopoledne jsme fotili za krásného slunného počasí fotky pro podporovatele i do další výroční zprávy. Odpoledne jsme utvořili malé skupinky a hovořili na zadané téma, což však byl pouze odrazový můstek k mnohem rozsáhlejším diskusím a sdělování svých názorů.
Večer za námi přijel náš bývalý student Honza Ďurina a podělil se o své dojmy z opouštění dětského domova.

Na nedělní dopoledne jsme pozvali našeho dlouholetého podporovatele a záchranáře v jedné osobě Norberta Bidrmana, aby nám osvěžil základy první pomoci.

Plni dojmů a nadšení ze společně strávených dní jsme se po obědě rozjeli zpět do svých domovů. Doufám, že na další setkání nebudeme čekat příliš dlouho.

Občerstvení zajistily společnosti Wellmax Fruit, Lactalis, La Lorraine Bakery a Kofola. 
Víkendové setkání bylo realizováno díky finanční podpoře společnosti EUROWAG/NADACE VIA.


Děkujeme!