AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11. benefiční večer DDŠ

V úterý 17. května jsme se sešli u příležitosti 11. benefičního večera s našimi partnery a podporovateli v krásných prostorách Divadla pod Palmovkou. Díky partnerství společností Euromedia Group,  Proinox BohemiaOpláštění Vaniš jsme se mohli společně ohlédnout za uplynulým rokem, a hlavně všem našim partnerům osobně vyjádřit velké díky, které jim bezpochyby patří. 

V roli moderátorky celým večerem provázela úžasná Jolana Voldánová. O hudební doprovod se postaralo dámské smyčcové trio Inflagranti, které na podium přizvalo i talentované dívky z dětského domova Tachov. Vystoupení zpestřila krásným zpěvem sedmiletá Melisa a hrou na trumpetu Saša (17). Moc děkujeme všem dámám, že nás podpořily bez nároku na honorář. 

Celý večer byl věnován knize Znáte jejich příběhy?, kterou jsme celý uplynulý rok připravovali. V rámci večera jsme knihu poprvé představili našim partnerům, a tak trochu neoficiálně ji také pokřtili (oficiální křest se konal o týden později 25. května v Paláci knih Luxor). Kniha plná autentických příběhů holek a kluků z dětských domovů má veřejnosti přiblížit, kdo jsou děti z DD, odkud se tam dostávají a jak to v dětských domovech vypadá.

Jedním z cílů DEJME DĚTEM ŠANCI je pravdivě informovat veřejnost o problematice ohrožených dětí. Proto spolupracujeme s odborníky z praxe ze všech oborů týkajících se náhradní rodinné péče a ústavní výchovy. Spolu s nimi jsme zpracovali tzv. Desatero nejzásadnějších problémů v této oblasti, které je třeba v zájmu dětí řešit a některé jejich názory jsme promítli také do nově vydané knihy.

Součástí večera byla tradičně dražba, tentokrát netradičního papírového mega květu od Lucie Bielakové, která tvoří pod značkou Megakytky. Papírová květina se vydražila za krásných 60 000 Kč a málo kdo ví, že (velmi netradičně) nakonec neskončila v rukou dražitele, ale byla darována k výročí zlaté svatby jinému z našich hostů, dlouhodobé podporovatelce Karle Lažanské, která v dražbě skončila „na druhém místě“.    

Poděkování patří také Elišce Novákové z Divadla pod Palmovkou, která nám s organizací večera každoročně pomáhá. Za vynikajícím rautem stáli lidé z Ambiente, víno obstarala společnost Vineyards, kávu zajistili Coffee Experts, dortíky připravila skvělá Markéta z Mácidorty, o pitný režim se postarala společnost Aquara, z NFCP nám zapůjčili vybavení pro catering a díky Yves Rocher jsme mohli všechny přítomné dámy obdarovat balíčkem kosmetiky. 

 Za skvělou spolupráci všem našim partnerům a podporovatelům ze srdce děkujeme!