AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18. víkendové setkání s našimi studenty

Po sedmi letech jsme se vrátili na Slapy do hotelu Laguna, kde proběhlo další víkendové setkání se studenty, které podporujeme ve Stipendijním programu v rámci projektu Pomoz mi do života.

Se studenty jsme se setkali v Praze, a jako první nás čekal pohled do historie Obecního domu, kde jsme absolvovali zajímavou komentovanou prohlídku. Následoval pozdní oběd v Ambiente Brasileiro, který všem moc chutnal:-), a poté jsme se vydali směr Slapská přehrada do našeho hotelu. První den jsme zakončili seznamováním, protože v letošním Stipendijním programu máme 15 nováčků.

V pátek ráno jsme vyrazili do Tep Faktoru užít si trochu dobrodružství, a hlavně se blíže poznat i z jiného úhlu. Místnosti byly plné záludných překážek a hlavolamů. Týmová spolupráce byla nutná a všichni jsme si dopoledne skvěle užili. Počasí nám přálo, a tak jsme po obědě mohli nafotit nové fotografie „našich“ dětí, které se objeví v propagačních materiálech DDŠ. V pozdním odpoledni jsme studenty seznámili s fungováním naší organizace a po večeři měli možnost si popovídat s našimi patronkami Bárou Špotákovou a Luckou Benešovou.

Celá sobota byla věnovaná vzdělávání. Dopoledne jsme se studenty probírali pojištění odpovědnosti pod vedením Denisy Cibulkové a pracovní právo s Markétou Vaňkovou. Odpoledne nás se svým maturitním filmem seznámila jedna z našich studentek Klárka Návratová a poté nám svůj příběh o boji s alkoholem odvyprávěla Šárka Morávková. Večer jsme studentům vyplatili prospěchová stipendia za dosažení stanovených cílů za loňský školní rok a následně si všichni stanovili cíle nové.

V neděli dopoledne si studenti poslechli poslední přednášku (a shlédli i praktickou ukázku) o netradičním sportu, kterým je paragliding. O své zkušenosti se s námi podělil Honza Schustr, který zodpověděl i všechny zvídavé dotazy. Po společném obědu nás autobus odvezl zpět do Prahy a děti se poté rozjeli do svých domovů.

Tento pobyt se uskutečnil díky finanční podpoře od společnosti BILLA, za kterou jsme velmi vděční! Za občerstvení, které měli studenti k dispozici po celý víkend, aby byli plní energie, děkujeme společnostem Lactalis, WELLMAX Fruit, Rohlik.cz a pekárně La Lorraine (jejichž vánočka je naprosto fantastická!). V Tep Faktoru jsme měli možnost poměřit svou fyzickou zdatnost zcela zdarma, v hotelu Laguna nám nabídli výhodnější podmínky ubytovaní a zdarma poskytnuli prostory pro pořádání konferencí. Všichni lektoři nás podpořili svojí účastí bez nároku na honorář. Srdečně děkujeme všem našim partnerům! Bez jejich podpory by nebylo možné se s našimi studenty pravidelně dvakrát do roka setkávat.