AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19. stipendijní víkend - Špindlerův Mlýn

Na 19. stipendijní víkend jsme tentokrát se studenty zařazenými do Stipendijního programu vyrazili do Špindlerova Mlýna. S ohledem na zvolené místo pobytu byl tento prodloužený víkend trochu netradiční – místo přednášek na témata z různých oblastí byl ve znamení lyžování. Navzdory jarním teplotám, které s sebou přinesly výraznou oblevu, jsme celý pátek a sobotu strávili na svahu. Některé „děti“ zdatně brázdily sjezdovky, jiné se lyžovat začaly učit. Nezůstali jsme ale jen u sportovních výkonů – k praxi jsme přidali také teoretickou přednášku o lavinách
a lyžování ve volném terénu, kterou si pro naše studenty připravil Lukáš Pospíchal, syn Ditty Pospíchalové, koordinátorky projektu Pomoz mi života. Právě Ditta je tou, kdo stipendijní víkendy pro studenty v DDŠ organizuje. Velké díky patří nejen jí, ale také našim dlouhodobým partnerům a všem společnostem, které nás podpořily zvýhodněnými cenami nebo poskytly svoje služby zcela zdarma. Společnost Melida provozující Skiareál Špindlerům Mlýn nám darovala skipasy, a také poskytla slevu na zapůjčení lyžařského vybavení včetně instruktorů. Těm, kdo dávají přednost snowboardu, zapůjčil vybavení Burton Česko a Slovensko, jehož zástupci se zhostili rovněž instruktorské role. O zásobu čerstvého ovoce a mléčných výrobků pro studenty se postaraly společnosti WELLMAX Fruit a Lactalis.

Sobotní večer se nesl již tradičně ve vyplácení prospěchových stipendií každému, kdo dosáhl za uplynulé školní pololetí studijního cíle, který si stanovil. Neděli jsme zakončili pro „děti“ zaslouženým relaxem v krásném Aquaparku Špindlerům Mlýn, do kterého jsme měli vstup také zdarma. Mockrát děkujeme všem za jejich podporu! Další setkání s „našimi“ studenty nás čeká opět na podzim.