AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. ročník Běhám pro děti "Běhám v parku Na Pankráci"

Stejně jako loni i letos svítilo sluníčko na Pankráci od samého rána. S dopolední přípravou akce nám již druhým rokem pomohli úžasní vojáci z 13. dělostřeleckého pluku "Jaselský". Díky nim a dalším dobrovolníkům šlo rozmístění zapůjčeného vybavení od společností TKF a NFCP jako po másle a ve 13 hodin bylo vše připravené, aby se pomyslná brána 9. ročníku projektu Běhám pro děti mohla otevřít veřejnosti.

Dětskou zónu spolu se sportovními stanovištemi pro malé i velké měl pod taktovkou jako vždy Sokol Zlíchov. U stánku LEGE ARTIS Academy si návštěvníci mohli se zdravotníky vyzkoušet nácvik první pomoci a ti, kteří chtěli vybít svoji energii, mohli třeba ve skákacím hradu Happy Times. Pro ty, kdo se chtěli alespoň na jedno odpoledne proměnit v pohádkovou bytost nebo zvířátko, byly připravené slečny z Miluj.Smějse.Žij toto přání splnit.

Moderátorem sportovně-zábavného odpoledne byl opět skvělý a pohotový Vladimír Hron, který k večeru přidal s kapelou The Drops hudební vystoupení s příznačným názvem Queen The Story. Kromě hitů legendární skupiny Queen mohli návštěvníci z podia slyšet také dětskou kapelu Docela kapela nebo se jim se svými vystoupeními představily děti z dětských domovů.

Ambasadorka projektu, česká atletická ikona a sportovní legenda Bára Špotáková odstartovala hlavní běh na 1km, kterého se dokonce i sama zúčastnila. Absolutním vítězem se stal opět Pavel Šmárik, jež převzal pohár z rukou starosty Prahy 4 Ondřeje Kubína. Hlavní cenou pro nejrychlejší ženu a muže byl pak obraz Velké Vítězství, který vzniknul speciálně pro 9. ročník projektu Běhám pro děti v rukách pastelkového krále, jedinečného Honzy Šádka. Pro malé sportovce byly navíc připravené trasy 100 a 300m.  

Kromě sportování a zábavy nechybělo v závěru akce ani slosování tomboly - děkujeme mockrát všem partnerům, díky kterým je naše tombola každý rok opravdu bohatá. :-) Seznam všech výher je k nahlédnutí na stránkách www.behamprodeti.cz v sekci "Výhry".

Občerstvení bylo připraveno u stánku Seladon Catering a Kaufland a nechyběla v nabídce ani káva od Coffee Experts nebo koblížky z pekárny La Lorraine.

Výtěžek z projektu Běhám pro děti je věnovaný na podporu dětí a mladých lidí z dětských domovů na cestě k samostatnému životu. Srdečně děkujeme všem partnerům, běžcům, chodcům, malým i velkým návštěvníkům zkrátka každému, kdo se letos do Běhám pro děti zapojil, a tím nám pomohl dosáhnout krásného výtěžku.

Akce se uskutečnila za podpory Nadace ČEZ a finančních partnerů Kaufland, VZP, OFF (S.C.Johnson) a Doosan. DĚKUJEME!

Fotografie zachycené objektivem fotoaparátu Oldřicha Drnce nebo pořízené ve fotokoutku FotoŠkoda jsou ke shlédnutí ZDE.