AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pečení pro děti 3.3.2012

Patronky  neziskové organizace DEJME DĚTEM ŠANCI o.s., herečky Lucie Benešová  a Jitka Schneiderová spolu s bavičem Vladimírem Hronem a herečkou Adélou Gondíkovou podpořili naši organizaci DEJME DĚTEM ŠANCI o.s. na akci Pečení pro děti, která se koná tradičně již od roku 1999, každou  první sobotu v měsíci v pražské pasáži Myslbek na Pěší  zóně.
Pečení pro děti je projekt pod záštitou českého výboru UNICEF, který je založen na prodeji pekařských a cukrářských výrobků za dobrovolnou cenu a to známými osobnostmi. V sobotu 3.3.2012 "se peklo" pro nás!
Do prodeje se zapojily i zástupci dětí z dětských domovů, kterým pomáháme, konkrétně Sandra a Tomáš z dětského domova DOMINO Plzeň.  Na sklonku dne si děti s sebou domů odvezly zbylé dobroty i pro své kamarády.

V pasáži Myslbek bylo v sobotu opravdu veselo a živo. Pečení bylo netradičně oživeno prodejem teplých nápojů od kávy po svařené víno. Nápoje jsme kolemjdoucím nabízeli zdarma v případě, že si od nás koupili hrnek s logem organizace. Ke každému nápoji dostali zákazníci od nás jako pozornost chutný minidezert.
Náš stánek byl oživen dekoracemi z nafukovacích balónků, které jsme rozdávali spolu s bonbóny kolemjdoucím dětem.
Prodejní akci rozproudil Vladimír Hron, který dorazil už v 11 hodin dopoledne. Lucie Benešová se dostavila krátce po 13. hodině a řekla: „Jsem moc ráda, že se jako patronka DEJME DĚTEM ŠANCI mohu aktivně zapojit do pomoci dětem, které nemají to štěstí vyrůstat ve své biologické rodině". Lucie velice dobře ví, o čem mluví, protože doma již pátým rokem vychovává mimo svých nyní už tří dětí i dceru Sáru, kterou má v pěstounské péči. Adéla Gondíková nás přišla podpořit kolem 15. hodiny a   Jitka Schneiderová dorazila krátce po ní.

Celkový výtěžek z akce činí celkem 28.974,- Kč. Mimo to byl členkám DEJME DĚTEM ŠANCI předán v průběhu dne šek v hodnotě  5.000,- Kč od majitele frenčízy společnosti Gepard finance z Písku. Celý tým DEJME DĚTEM ŠANCI odcházel domů velice spokojen, spokojeně se tvářili i naši hosté a konzumenti:-).  Doufáme,že nám pořadatelka akce MUDr. Alice Tomková někdy v budoucnu umožní se Pečení opět zúčastnit.