AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Seminář o hostitelské péči, Praha 31.3.2012

V sobotu dne 31. března 2012 proběhl již 2. seminář o hostitelské péči. Tento seminář nabízíme zájemcům o tuto formu pomoci dětem v rámci projektu "Najdi si mě..." zdarma. O hostitelské péči opět hovořily najaté lektorky z občanského sdružení Děti patří domů o.s., pro které je hostitelská péče jednou z jejich hlavních aktivit.

Seminář byl celodenní akcí. Zahájila ho v 9 hodin ráno místopředsedkyně správní rady DEJME DĚTEM ŠANCI o.s. JUDr. Markéta Vaňková, která krátce představila naši organizaci. Na dopolední část semináře lektorky Michaela Blahutová a Pavla Bažantová zařadily interaktivní složku, při které si účastníci měli možnost vyzkoušet modelovou situaci návštěvy hostitelské rodiny v dětském domově za nečekané přítomnosti matky dítěte. Ukázalo se, že účastníci semináře mají mimo sociálního cítění i herecký talent:-)! Semináře se mimo zájemců z řad veřejnosti zúčastnily i členky sdružení, pro které je absolvování semináře o hostitelské péči jednou z podmínek, chtějí-li se stát aktivními členkymi organizace. Svojí přítomností nás poctil i člen poradního sboru organizace PhDr. Ivan Skalík. V odpoledním bloku nám přišel říci o svých zkušenostech s hostitelskou péčí syn jedné z lektorek Tomáš, který je nyní v rodině v pěstounské péči, ale první dva roky rodinu navštěvoval formou hostitelské péče. Osobní názor dítěte, které má tuto zkušenost byl pro všechny účastníky obohacující. Děkujeme Tomášovi, že měl odvahu se s námi o své zkušenosti podělit!

Soudě dle ohlasů účastníků z nichž jeden prezentujeme se domníváme, že se i v pořadí 2. Seminář povedl a účastníci získali potřebné základní informace o hostitelské péči. Další seminář plánujeme uskutečnit na podzim roku 2012 tentokrát na Moravě. Datum i místo konání včas upřesníme. Případní zájemci o účast se mohou hlásit již nyní na mailové adrese: info@dejmedetemsanci.cz

 

Ohlas jedné z účastnic:

Dobrý večer,
ráda bych Vám poděkovala za možnost zúčastnit se semináře o hostitelské péči, který se konal tuto sobotu. Na seminář jsem šla ze zvědavosti a upřímně jsem byla nadšená. V poslední době jsem prošla řadou seminářů na různá téma, ale tento byl něčím výjimečný. Možná i tím, že mě Vaše organizace a poslání mě nadchla natolik, že pokud by se v budoucnu našla možnost spolupráce, jakékoliv (i jako dobrovolník na nějaké Vaší akci), budu ráda když se mi ozvete. (samozřejmě pokud budu mít časové možnosti).

Myslela jsem si, že péče o děti má naše společnost dobře ošetřenou a proto jsem se rozhodla pracovat se seniory. Po sobotním semináři si myslím, že péče je možná dostatek, ale otázkou je na jaké úrovni ( to platí bohužel i u péče o seniory)

Přeji hodně sil, ať se Vám Váš projekt zdaří rozjet naplno a daří se Vám shánět sponzory, kteří Vás budou podporovat.
Vaše myšlenka a pojetí se mi opravdu moc líbí a byla by škoda, kdyby měla zaniknout.

S pozdravem Michaela H.