AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PEČENÍ PRO DĚTI 1.12.2012

Patroni  neziskové organizace DEJME DĚTEM ŠANCI o.s. Lucie Benešová a Vladimír Hron spolu se svými hereckými kolegy Janem Čenským, Alešem Hámou a Markétou Častvaj Plánkovou podpořili neziskovou organizaci DEJME DĚTEM ŠANCI o.s. na sobotní akci Pečení pro děti, která se koná tradičně již od roku 1999, každou  první sobotu v měsíci v pražské pasáži Myslbek na Pěší  zóně.
 
Pečení pro děti je projekt pořádaný pod záštitou českého výboru UNICEF, který je založen na prodeji pekařských a cukrářských výrobků za dobrovolnou cenu a to známými osobnostmi. Do prodeje pro DEJME DĚTEM ŠANCI se zapojili i zástupci dětí z dětských domovů, kterým tato organizace pomáhá. Honzík s Haničkou z dětského domova DOMINO Plzeň prodávali s nevšedním nasazením a na sklonku dne si s sebou domů odvezli zbylé dobroty i pro své kamarády.
 
V sobotu bylo v pasáži Myslbek opravdu veselo a rušno. Pečení bylo oživeno prodejem teplých nápojů od kávy po svařené víno. Nápoje byly kolemjdoucím nabízeny dokonce zdarma v případě koupě hrnku s logem organizace. Prodejní stánek byl vyzdobený dekoracemi z nafukovacích balónků, které byly rovněž rozdávány dětem. Kromě občerstvení se prodávaly i propagační předměty DEJME DĚTEM ŠANCI - přívěsky na klíče, novoročenky, čokoládová prasátka, charitky s lentilkami, pexesa s obrázky dětí z dětských domovů a především čokoládové adventní kalendáře.
 
Prodej nabral na intenzitě díky herci Janu Čenskému, který se s netradičním angažmá vypořádal s grácií sobě vlastní a ochotně a s úsměvem prodával sladké i slané pečivo. Prodejní akci pořádně rozproudil Vladimír Hron, který Jana Čenského vystřídal  v 11 hodin a jeho dvouhodinová prodejní show se pozitivně odrazila v nárůstu prodeje pečiva. Lucie Benešová se dostavila krátce po své kolegyni Markétě Častvaj Plánkové a spolu utvořily hvězdný prodejní tandem, který se zaměřil na prodej propagačních předmětů. Markétu poté po Lucčině boku vystřídal Aleš Háma, který přišel i se svým synem Jáchymem, a spolu se velkou měrou zasloužili o výrazný nárůst prodeje a to především adventních kalendářů, které s Lucií některým nakupujícím podepisovali. Toto skvělé duo vydrželo až do závěru akce v 17.00 hodin a výrazně se zasloužilo o úspěch celé akce. Osobitý prodej Aleše Hámy přilákal mezi nakupující i známé osobnosti jako například Lindu Rybovou nebo paní hraběnku JUDr. Dominiku Kolowrat-Krakovskou.
 
Celý tým DEJME DĚTEM ŠANCI odcházel domů velice spokojen a doufá, že jim pořadatelka akce MUDr. Alice Tomková někdy v budoucnu umožní se Pečení opět zúčastnit. „Výtěžek 37 640,- Kč z charitativní prodejní akce Pečení pro děti využije naše organizace na splnění dalších přání dětí z dětských domovů v projektu Přál(a) bych si …, v němž už jsme splnili přání za více než 500 000,- Kč.“ říká ředitelka DEJME DĚTEM ŠANCI o.s. Michaela Chovancová. Projekt Přál(a) bych si … je určen ke splnění odůvodněných přání, to jest těch, které souvisí s přípravou na budoucí povolání, smysluplným trávením volného času či s úhradou nákladů za nadstandardní zdravotní pomůcky, které nejsou hrazeny zdravotní pojišťovnou jako jsou brýle či rovnátka.