AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Víkendový pobyt dětí z dětských domovů na Slapech 10.-13.10.2013

Lucie Benešová, Vláďa Hron a nová patronka DEJME DĚTEM ŠANCI Bára Špotáková soupeřili s dětmi z dětských domovů v TEPfaktoru, který je obdobou známé Pevnosti Boyard. Hvězdný tým doplnil Roman Šebrle. Sportovní klání zahájilo 3. víkendové setkání s dětmi zařazenými do Stipendijního programu projektu „Pomoz mi do života…“, pořádaného neziskovou organizací DEJME DĚTEM ŠANCI o.s.. 29 studentů ve věku    15 - 23 let strávilo s týmem DDŠ 4 dny na Slapech v hotelu Laguna.

Program víkendu byl nabitý od začátku až do konce. Setkání jsme zahájili ve čtvrtek dopoledne, kdy jsme studenty, kteří již absolvovali loňský ročník programu fotili pro reklamní kalendář na pražské Kampě s fotografkou Evou Javůrkovou, která se tohoto úkolu ráda a bezúplatně ujala. Víkend jsme slavnostně zakončili obědem v restauraci T.G.I. Friday´s na Smíchově, která nám pestré menu poskytla formou daru.
Pro děti byly připraveny zajímavé semináře, tentokrát zaměřené především na přípravu k pracovnímu pohovoru, který si mohly s týmem odborníků i zkušebně absolvovat. Další přednášky byly z oblasti bytového práva, prevence zadluženosti, zdravotnictví a oboru sexuologie se ujal sám doktor Radim Uzel.
Chlapecká část skupiny navštívila stavební společnost VCES a.s., kde měli možnost seznámit se s chodem firmy, navštívit stavbu a do budoucna jim byla nabídnuta i možnost pracovního uplatnění.
Dívky se mezitím naučily s profesionální vizážistkou, jak se vhodně nalíčit.

Všem se celý víkend moc líbil a my už se těšíme na další setkání!