AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Benefiční večer 28.5.2014

Již 4. benefiční večer organizace DEJME DĚTEM ŠANCI se konal ve středu 28.5. stejně jako loni v Divadle Palace v Praze na Václavském náměstí.

Benefiční večer je pro nás výjimečnou příležitostí přivítat naše partnery, patrony, sympatizanty a zástupce dětských domovů i samotných dětí a prezentovat jim úspěchy organizace v uplynulém období a naše plány do budoucna. V rámci večera máme rovněž možnost poděkovat všem našim dárcům a příznivcům za jejich podporu.

Celým večerem nás provedla Tereza Kostková a atmosféru večera zpříjemnila hudební skupina Hamleti ve složení Dalibor Gondík, Aleš Háma, Jakub Wehrenberg a Hardy Marzuki.

Večera se zúčastnili všichni patroni organizace herečka Lucie Benešová, bavič Vladimír Hron, plastický chirurg doc. Jan Měšťák, dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková a moderátor Dalibor Gondík. Bára a Dalibor byli v rámci večera oficiálně představeni jako noví patroni organizace.

Svojí účastí organizaci podpořili i paní Marie Vodičková, zakladatelka Fondu ohrožených dětí a zakladatelka a ředitelka Nadace Naše dítě paní Zuzana Baudyšová, které byl v rámci večera udělen titul „Čestný člen“ DEJME DĚTEM ŠANCI“, protože to byla právě ona, kdo motivoval ředitelku DEJME DĚTEM ŠANCI Michaelu Chovancovou k založení této neziskové organizace.

Nezbytnou součástí večera je také představení dětí, kterým pomáháme. V průběhu večera byli vyhlášeni vítězové fotografické soutěže "DEJME DĚTEM ŠANCI  nafotit svůj život". Pěti autorům vítězných fotografií předali diplomy a ceny patronka organizace Lucie Benešová, koordinátorka projektu „Pomoz mi do života…“ Ditta Pospíchalová a Pavel Přikryl, zástupce společnosti Grand Thorton, která byla partnerem soutěže.

Dále byli představeni čtyři mladí muži, kterým DEJME DĚTEM ŠANCI pomáhá. 19ti letý Lukáš promluvil o tom, jak mu organizace pomohla při opuštění dětského domov. Ruda, Radek a Patrik, kteří jsou do projektů organizace aktivně zapojeni, sdělili přítomným, co pro ně takováto podpora znamená. A že mají sami co nabídnout, dokázali přítomným svým profesionálním hudebním vystoupením. Směle konkurovali hudební skupině Hamleti, která v rámci večera vystoupila.

 

Tradiční součástí večera je každoročně i dražba. Tentokrát byla předmětem dražby účast na tréninku s Bárou Špotákovou a jejím trenérem Janem Železným. Tuto atraktivní cenu vydražila jedna z účastnic večera pro svého manžela k narozeninám za úctyhodných 56 tisíc korun!

Příspěvky na dobrovolném vstupném vygenerovali dalších 24.481,- Kč.

 V závěru večera měli partneři DEJME DĚTEM ŠANCI možnost předat zástupkyním organizace šeky na podporu činnosti či dětí zařazených do jednotlivých projektů.

Po skončení oficiální části večera byl pro všechny naše hosty připraven ve foyer divadla raut zajištěný restauracemi Ambiente stejně jako v minulých letech.