AVPO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vánoční charitativní aukce

Ve středu 7.11. proběhla již podruhé v krásném Hartigovském paláci na Praze 1 tradiční Vánoční charitativní aukce ve prospěch dětí z dětských domovů.

Hlavním partnerem a spolupořadatelem akce byla opět Karla Ašerová, členka Výboru podporovatelů DDŠ. Aukční katalog obsahoval celkem 16 položek, které dražitelům nabízely jak nevšední zážitky, tak i umělecká díla. Do kategorie zážitků patřil např. víkendový pobyt ve Švýcarsku věnovaný cestovní kanceláří Exclusive Tours, tři lekce plavání s profesionálním trenérem plavecké školy Happy Swim, večeře s Ondřejem Hejmou v michelinské restauraci La Degustation, nebo návštěva představení Dvě noci na Karlštejně a zákulisí divadla Kalich s patronkou DDŠ Lucií Benešovou. Dále měli dražitelé možnost získat unikátní umělecká díla: metalurgickou malbu Srdce pro tuto příležitost vytvořil Ladislav Vlna, svůj známý pop-artový obraz Success nám poskytl Pasta Oner, slovenský sklář Achilleas Sdoukos  nám věnoval sochu tvořenou taveným sklem, animátorka Eliška Podzimková ilustrovanou fotografii Náplavky a speciálně pro tento večer vytvořil známý malíř Igi Brezo abstraktní obraz s názvem Radost ze života. V aukční nabídce byly dále krásné večerní šaty z atelieru Tatiana, zlatý přívěšek v podobě anděla z dílny JK Jitka Kudláčková a sada šperků z betonu od společnosti Gravelli. Na své si přišli i sportovní fanoušci, kteří si mohli vydražit oblečení biatlonového týmu věnované českou biatlonovou reprezentací a podepsané ligové dresy fotbalových klubů SK Slavia Praha, AC Sparta Praha a FC Viktoria Plzeň. Set vín nám do aukce věnovalo vinařství Kolby. Překvapení si pro nás na samý závěr připravila moderátorka Nela Boudová, která přidala ještě jeden dražební předmět - unikátní obraz Ivana Štěpána malovaný rožhaveným sklem. Večerem nás spolu s Nelou provedl stejně jako v loňském roce skvělý licitátor Petr Skočdopole.
O hudební zážitek se postaral Andrej Lekeš, mladý nadějný violoncellista, student plzeňské konzervatoře, který zahrál dvě skladby od Johanna Sebastiana Bacha. Večer nám zpříjemnil kromě vystoupení také lahodný raut. 

Díky štědrým dražitelům můžeme děti z dětských domovů podpořit nádhernou částkou ve výši 1 264 000 Kč!

Na fotografie z večera se můžete podívat ZDE.

DĚKUJEME moc všem zúčastněným a partnerům akce: